Esquerra Unida acusa a Font de Mora de “burlar-se de la tasca de control de l’oposició en les seues respostes”

No es tracta sols d'haver d'enfrontar-se amb una política desastrosa i reaccionària. Ni tan sols fer-ho en les condicions en les que ho fem des d'EUPV al Parlament (tres diputats, manca de recursos, limitacions pel fet de ser un grup que no arriba ser-ho del tot, etc.). Damunt ens les hem de veure amb el menyspreu a les institucions parlamentàries que manifesta el Consell. Rarament ens trobem amb una resposta a una pregunta que ens aclarisca o ens informe sobre allò que hem requerit. El que resulta realment greu i alarmant no és que ens prenguen el pèl als parlamentaris; de fet acabem resignant-nos a que això entra en el sou. El que és molt preocupant és que això suposa un menyspreu al conjunt de la ciutadania, fins i tot a la que ha votat al PP, ja que la tasca de control del govern en un sistema democràtic l'exerceix bàsicament l'oposició. El que referim a la nota de premsa que segeuix té a veure amb les queixes de la comunitat educativa de l'institut públic de Cocentaina. Vergonya, cavallers, vergonya!

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’esquerres presentà el passat mes d’octubre una bateria de preguntes en Les Corts, adreçades al conseller d’Educació sobre la massificació de les classes al IES Pare Arques de Concentaina, les quals superen amplament les ràtios de la Conselleria. “La resposta del conseller és indignant, és un vulgar pamflet que ni tan sols menciona al centre, i per tant és un insult als seus alumnes i a la comunitat educativa”, critica el diputat d’EUPV Lluís Torró.

Esquerra Unida va recollir les denuncies de l’Associació de Mares i Pares d'Alumnes d’aquest institut, els quals feien públic amb protestes que algunes de les aules d’aquest centre arribaven a 40 alumnes, sobrepassant la xifra que marca la llei que ha d’estar per baix dels 30 alumnes per aula. “Li preguntàrem aleshores al conseller com justificava aquesta xifra d’alumnat, com pensava resoldre-la i si aquesta era conseqüència de la reducció de grups aplicada per la conselleria. En la seua resposta, ni una sola menció a les nostres preguntes, sols demagògia barata”, lamenta Torró.

A més, Esquerra Unida també preguntà a Font de Mora sobre la cobertura de les baixes docents del centre, “les quals no han estat cobertes a temps i els alumnes han perdut classe; tanmateix, el conseller tampoc ens respon”.

El diputat d’esquerres ha anunciat que el seu grup tornarà a preguntar a Font de Mora sobre aquesta qüestió, “una i mil vegades si és precís, fins que el conseller tinga la decència de respondre a allò que se li pregunta i deixe de burlar-se de nosaltres i dels ciutadans i ciutadanes”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell