Esquerra Unida denuncia la fallida tècnica de l’IVVSA en el 2011 segons les pròpies previsions del Consell

Ja ha començat el debat sobre els pressupostos de la Generalitat. A les compareixences d'ahir ja vam poder veure de quin pal anava la cosa. Pel matí Rambla ens volia fer creure que els burros volen presentant els pressupostos de la Conselleria d'Indústria: va ser incapaç d'assenyalar una sola partida nova vinculada a l'Estratègia de Política Industrial. Les que hi ha són línies que ja existien a les que s'ha afegit el cognom. Resumint, una estafa majúscula. Per la vesprada (i d'açò va la nota de premsa que teniu baix), Cotino ("el breu", pel temps que dedica a les seues intervencions) encara va anar més lluny. Sobre un pressupost que a penes supera els 260 milions d'euros i que perd quasi 80 milions respecte a l'any passat, va tractar de convéncer-nos que en realitat hi ha un pressupost d'inversions que puja a 1.100 milions d'euros. No entraré en detalls, però la falta de respecte per la ciutadania que demostren aquestes actituds és indignant. Ens tracten pitjor que a xiquets de quatre anys

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat en el debat dels pressupostos de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge per al pròxim any que els comptes destinats a aquesta matèria han baixat en sols dos anys un 42’75%. “És un exemple de fracàs polític, social i econòmic de primer ordre d’aquest govern i la mostra més significativa és la situació contra les cordes en la què es troba l’Institut Valencià de l’Habitatge, a punt d’esclatar econòmicament per la forta reducció de patrimoni, la qual col•locarà l’organisme en una situació de fallida tècnica en desembre de 2011, segons les pròpies previsions del Consell”.

Per a Esquerra Unida, les competències d’aquesta conselleria “són trascendentals per a la societat valencianes. Estem parlant d’aigua, canvi climàtic, sostenibilitat mediambiental, habitatge, etc. Tanmateix, quan el model socioeconòmic al País Valencià ha fet fallida, per haver-se basat en un consum insostenible de recursos ambientals, i haver exclòs a gran part de la població de la política pública d’habitatge, el Consell ara redueix els recursos per aconseguir un canvi de model necessari més que mai”, ha criticat Torró.

El diputat d’esquerres ha afirmat que els comptes en medi ambient, a més de retallar en la despesa d’habitatge, “minven per tots els racons i especialment en el tema de l’aigua. Redueixen en un 25,3% la inversió de programes destinats a sanejament i depuració d’aigües i en gestió i infraestructures de recursos hídrics. Si sumen la baixada de 2009 arriben a un negatiu de 43’4%”.

De la mateixa manera, el parlamentari ha subratllat que dos programes amb vocació mediambiental com són el de Conservació del Medi Natural i el de Protecció dels Recursos Naturals, també veuen reduïda la seua capacitat de despesa en un 83’9%, “i si sumen la baixada també des de 2009, ja porten un 94’5% menys. Mirem on mirem en aquestos comptes tot són reduccions i ineficàcia per a capgirar un model que ens ha portat a una situació límit com la que tenim”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell