Esquerra Unida planteja als pressupostos un augment del 18% de les ajudes als Centres Europeus d’Empresaris Innovadors

Ja ho han fet en un parell d'ocasions amb els PAVACO. Signen acords amb els sindicats (uns acords que són relativament raonables en el contingut) per a després incomplir-los de forma sistemàtica. La darrera, però, és especialment grossa. Quasi a l'endemà de fer-se les fotos amb empresaris i sindicats després de la signatura de l'Estratègia de Política Industrial 2010-2015 presenten uns pressupostos que ja l'incompleixen d'entrada. Els canvis als pressupostos són cosmètics fent-hi referència a la descripció de la problemàtica sobre la que es vol actuar i als objectius a aconseguir. Punt. No canvien ni una coma de les principals línies d'actuació (el que es vol fer en la pràctica) i les partides són les mateixes (la major part amb menys diners) però amb el cognom de l'EPI. Una flagrant i descarada presa de pèl! Per això, a les esmenes suggerim canvis d'orientació. Especialment atorgar més diners (i més capacitat d'actuació) al principal instrument del que disposa l'IMPIVA per a afavorir la creació de noves empreses: els CEEIs

NOTA DE PREMSA

El grup d’esquerres ha presentat una esmena als pressupostos autonòmics de 2011, per a que s’incremente la partida que l’IMPIVA dedica a aquestos centres (CEEIs) ubicats en Alcoi, Castelló, Elx i València, “els quals compleixen un paper fonamental en la generació d'espais per a la innovació i l'autoocupació, allò que es coneix com vivers d'empreses”, detalla el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Torró, afirma que aquestos centres han sofert retalls importants fins 2009, “l’any passat es recuperaren molt –un 50%-, però aquest any les ajudes sols han pujat un 10 %. Amb la nostra esmena, el creixement respecte al pressupost de 2010 és d'un 60 %.

Esquerra Unida detalla que aquestes ajudes són necessàries: “l’acord Estratègia Industrial Valenciana que es prengué amb els sindicats, és paper mullat. Els pressupostos d'Indústria decreixen un 8%. Les línies d'actuació són exactament les mateixes que les de l'any anterior. És a dir, no es pensa fer res”, critica el parlamentari d’esquerres.

Torró descriu que aquesta esmena “és un intent, dins les limitacions que presenta el tràmit parlamentari per a fer esmenes parcials -no es poden tocar els ingressos i no es poden transferir diners entre seccions- per a canviar l'ordre de prioritats i posar en marxa una autèntica política industrial. Els CEEIs són, junt als Instituts Tecnològics, els instruments de gestió directa que cal recolzar i compten ara amb un escàs 3'75 % del total del pressupost de l'IMPIVA, per això cal potenciar-los necessàriament”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell