Esquerra Unida presenta una esmena per a eliminar bonificacions fiscals que suposarien uns ingressos a la Generalitat de vora 2.000 milions d’euros

Els pressupostos venen acompanyats d'una llei que es denomina de Mesures fiscals i una llarga tirallonga. Aquesta llei té com a objectiu bàsic configurar la fiscalitat per a l'exercici pressupostari i adaptar-hi les disposicions legals en vigor. En la pràctica, a més d'açò, acaba sent un calaix de sastre en el que el govern de torn fica totes les mesures legals que considera urgents i que moltes vegades no tenen res a veure amb els pressupostos. D'aquesta manera s'evita els entrebancs de consulta, participació i debat que suposen una tramitació parlamentària ordinària. La d'enguany dels pressupostos de la Generalita no és una excepció. A més consagra tota una sèrie de bonificacions (rebaixes) fiscals que sols beneficien les butxaques més plenes i que debiliten i deterioren les inversions i els serveis públics. Hi ha qui treu benefici de totes les situacions: les d'expansió econòmica i les de crisi

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que aquesta mesura injectaria les quantitats procedents d’un augment del tram autonòmic de l’IRPF i de la rehabilitació de l’impost de successions. El grup parlamentari d’esquerres presentarà hui una quinzena d’esmenes parcials a la Llei d’Acompanyament de Pressupostos de 2011, en les què, a més, inclouran qüestions referides, per exemple, a la privatització de la Ciutat de la Justícia.

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha explicat que l’esmena d’adició presentada pel seu grup al projecte de Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat per a l’exercici 2011, “reclama que s’equipare el tram autonòmic de l’IRPF i la supressió de bonificacions fiscals com és l’impost de successions i donacions, el qual afecta actualment a les rendes més altes”.

Segons descriu Torró, “les dades del propi Consell són clarificadores: el cost de les rebaixes fiscals efectuades en 2009 va ser de 1.978 milions d’euros i en 2010 de 1.606 milions. Reclamem simplement que el tram autonòmic s’equipare al que hi ha a la resta de l’Estat”, afirma.

Esquerra Unida a més, presentarà hui altres esmenes parcials, dedicades a diverses qüestions, entre aquestes, una referent a la privatització de la Ciutat de la Justícia d’Alacant respecte el pagament ajornat que permet l’endeutament.

Comentaris

  1. Article 31 de la Constitució

    1. Tothom contribuirà al sosteniment de les despeses públiques d’acord amb la seva capacitat econòmica mitjançant un sistema tributari just inspirat en els principis d’igualtat i progressivitat que, en cap cas, tindrà abast confiscatori.

    2. La despesa pública realitzarà una assignació equitativa dels recursos públics, i la programació i l’execució respondran als criteris d’eficiència i economia.

    3. Només es podran establir prestacions personals o patrimonials de caràcter públic d’acord amb la llei.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell