Esquerra Unida proposa al Consell l’elaboració d’un pla integral contra les emissions de CO2 al País Valencià

La contribució valenciana al canvi climàtic creix a la carrera, i això en un marc (l'espanyol) en el que no s'han complit per a res els compromisos adquirits a Kyoto ja fa anys. El model urbanístic i de transport ha incrementat exponencialment les emissions de CO2 i altres gasos d'efecte hivernacle (GEH). A la Comissió Especial de les Corts (constituïda precisament a iniciativa d'EU) de vegades sembla que ens volen fer creure que els burros volen. Ja ho veureu, però ens hem reunit 8 vegades i hem sentit a una vintena d'experts per a que el PP tracte de justificar els transvassaments a compte del canvi climàtic (sembla estrambòtic però hi ha un científic seriòs que així ho diu, un de sol, però). L'informe que acaba de publicar CC.OO. però ens torna a la realitat i en aquest aspecte ens esforçarem per incidir

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, explica que la Generalitat Valenciana “ha de plantejar-se ja com dur a terme un canvi tan urgent com aquest, apostant, per exemple, pel ferrocarril i que es puga frenar el transport privat i, per tant, les elevades emissions de gasos contaminants, les quals s’han incrementat en un 75% en els últims 20 anys, tal i com hui ha fet públic un informe de CCOO-PV”. Esquerra Unida ha anunciat que demanarà que s'incloga l'elaboració d'aquest pla dins les conclusions del dictamen de la Comissió Especial per a l'Estudi del Canvi Climàtic.
La proposta d’EUPV insta a que el Consell elabore un pla, amb objectius quantificats i terminis d’execució, per aconseguir la disminució necessària del trànsit privat en les ciutats i també per carretera. “Les institucions valencianes tenen l’obligació de plantejar-se com s’ha d’incidir en el canvi progressiu però urgent del repartiment modal del transport i l’increment substancial del ferrocarril”, afirma Torró.

El parlamentari d’esquerres a més subratlla la necessitat de que aquest pla siga integral i multidisciplinar “i contemple, per exemple, qüestions com l’execució de campanyes per al foment de la reducció i l’estalvi d’electricitat, la necessitat d’incrementar a les ciutats el transport públic net i l’alternatiu com les bicicletes, així com una planificació energètica ferma que aposta per les energies renovables i un canvi de model urbanístic que no aboque al consum desproporcionat d’energia, com ha ocorregut fins ara”.

Torró reclama també que en aquest pla es tinga en compte “la participació i els consens dels diferents agents polítics i socials, així com de totes les administracions competents en la matèria”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell