Esquerra Unida qualifica els pressupostos d’indústria de “ficticis i propagandístics”

Ahir acabava de repassar els pressupostos de la Conselleria d'Indústria i aquest matí he desdejunat escoltant que hui se signava un acord entre patronal, sindicats i la Generalitat sobre l'Estratègia de Política Industrial 2010-2015. Als pressupostos se'n parla... i prou. Cada vegada hi ha menys recursos per fer política industrial. Aquesta estratègia és, a la vista dels comptes de la Generalitat, una altra broma de mal gust. Pura propaganda

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, denuncia la caiguda dels comptes autonòmics en Indústria en general, “i especialment en les transferències a l’IMPIVA, les quals segueixen la dinàmica de l’any passat. Per contra, augmenten de manera forta les ajudes europees, és a dir, el Consell intenta cobrir-se amb aquestos fons. Al 2010 els fons europeus cobrien un poc més de dos cinquenes parts de la despesa –un 43’06 %-, mentre que el 2011 abasteixen quasi els dos terços, un 62’29 %. De nou disminueix considerablement l’esforç pressupostari del Consell en matèria de política industrial, un fet demencial en l’època de crisi que vivim”.

Torró afirma que resulta “contradictori veure aquestes xifres i després escoltar les declaracions de la consellera sobre preteses estratègies industrials. Descomptant l’ajuda europea, el Consell redueix la seua despesa en aquest programa un 50’01 %. La seua aportació malgrat suposa el 0’32 % dels ingressos corrents totals, descomptant-hi les ajudes europees.

El diputat d’esquerres qüestiona durament l’efectivitat de l’Estratègia de Política Industrial 2010-2015, “la qual difícilment aconseguirà cap objectiu dels fixats, ni la despesa empresarial en I+D+i, ni el personal, ni la creació i desenvolupament d’empreses innovadores, ni l’ocupació segons intensitat tecnològica. Ens preguntem com pensa el Consell aconseguir aquestos objectius si disminueix els recursos que ja de per si eren ridículs als pressupostos anteriors, i torna a posar per al 2011 les línies d’actuació que ja va incloure en els comptes de 2010, del 2009 i del 2008 i que tampoc ha complit. És vergonyós”.

Torró afegeix: “La política econòmica del Consell és pura propaganda i la industrial, en concret se sosté sobre la base dels esforços que fan els centres dependents de la Xarxa d’Instituts Tecnològics i de l’IMPIVA, amb uns recursos públics i ínfims”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell