Esquerra Unida reclama al Consell la còpia de les al•legacions al magatzem nuclear de Zarra “per la seua manca de resposta”

Quan acabàvem de publicar aquesta nota, Camps ha baixat a reunir-se amb els acampats a la Plaça de Manises (a la porta mateixa del Palau de la Generalitat) que protesten contra la ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC O ATC per les seues sigles en castellà) a Zarra. Els ha dit que el Consell s'hi oposa. Ho sent. No hi ha prou amb això. La resposta que ens donat la Conselleria de Medi Ambient segueix plantejant-nos moltíssims dubtes. Per això sol·licitem una còpia de les al·legacions. (Per cert, si a Camps li preocupa que s'instal·le el magatzem al País Valencià, més enllà de tindre una excusa per enfrontar-se a Zapatero, ho té ben fàcil: que retire el recurs contra la decisió judicial d'annular la requalificació dels terrenys. Punt)

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha denunciat que el Consell no ha contestat a cap de les preguntes presentades pel grup d’esquerres fa més d’un mes sobre la postulació de Zarra per acollir un Magatzem Temporal Centralitzat de residus nuclears. “La resposta per escrit que hem rebut és incompleta, genèrica, poc concreta i per descomptat no atén a cap de les diverses preguntes que havíem presentat. Per això volem estudiar les al·legacions que es varen remetre al Ministeri d’Indústria per comprovar amb detall el seu contingut”.

Esquerra Unida, que ahir mateix va estar amb la Plataforma contra aquest magatzem en els actes reivindicatius que celebraren, ha manifestat que el Consell “segueix tenint una postura tèrbola i poc clarificadora en aquest tema, segueix sense atendre a aquest col·lectiu i sense pronunciar-se de manera clara contra el magatzem. És inevitable concloure que sembla que el PP nada entre dos aigües”, critica Torró.

Les preguntes que presentà el grup parlamentari d’EUPV reclamaven, entre altres qüestions, si el Consell va realitzar alguna gestió davant el Ministeri per mostrar el rebuig al magatzem, si pensà en presentar algun recurs contra el fet que qualsevol població del País Valencià aculla una infraestructura d’aquestes característiques, si el Ministeri envià la documentació pertinent sobre el magatzem o si va ser el Consell qui la va requerir.

Per a Torró la resposta rebuda del Consell “és absolutament insuficient, perquè simplement es limita a dir-nos la data en la què arribà el comunicat del Ministeri i la de les al·legacions del Consell, resumides molt breument. Esperem una resposta més ampla i conèixer de debò les al·legacions”, puntualitza.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell