Esquerra Unida reclama explicacions a Miró sobre l’absència del valencià en les sales de Teatres

Els problemes del teatre valencià no es limiten a allò que afecta econòmicament o laboralment al sector. També tenen a veure amb el nul recolzament de l'administració al valencià. El que ha detectat hui un periodista del Levante és extremadament preocupant. Teatres està contribuint activament a que el valencià siga cada vegada més residual

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha sol•licitat la compareixença de la consellera de Cultura, Trini Miró, en Les Corts Valencianes sobre la desaparició de la nostra llengua durant aquest trimestre en els teatres públics de la ciutat de València, tal i com hui també denuncia un mitjà de comunicació. “Exigim explicacions i un compromís preceptiu de la conselleria per a que sempre hi haja una de les sales que oferisca teatre en valencià. D’altra manera, el PP condemna a la nostra llengua a l’ostracisme en les arts escèniques”.

Torró ha explicat que la situació d’exhauriment de Teatres de la Generalitat “provoca una llarga llista de despropòsits. Com a conseqüència de la nul·la política d’ajudes de Teatres, moltes companyies sobreviuen del que trauen en la taquilla i això fa que tenint les seues obres en les dos llengües, aposten pel castellà. És una situació que tristament es repeteix”, explica.

Esquerra Unida reclama a Miró un compromís “seriós i ferm amb la nostra llengua en les arts escèniques. Teatres de la Generalitat no pot seguir donant l’esquena a la producció en valencià i per això exigirem que es comprometa a que sempre, en una de les sales públiques de València, hi haja una companyia representant en valencià”, sol·licita.

Torró a més recorda que la Generalitat Valenciana “està també incomplint la Llei d‘Ús i Ensenyament i impedint que es normalitze la nostra llengua també al teatre”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell