Lluís Torró (EU): “L’eliminació de l’assegurança per impagament d’inquilins és un colp brutal al lloguer”

Són dues cares de la mateixa moneda. La política del Consell combinada amb una gestió poc destra provoca un malbaratament espectacular de recursos públics i condueix a l'endeutament galopant. D'una altra banda, les dificultats financeres que això suposa afecta a la gestió quotidiana, generant més problemes i afeblint i deteriorant encara més els serveis públics. Un cercle viciós perfecte en el que creix exponencialment el clientelisme i la corrupció. Ara les restriccions arriben a un dels pocs aspectes positius de la política d'habitatges: les assegurances per impagament garantides pels pressupostos públics

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana al Consell que restituisca aquesta pòlissa “perquè d’altra manera la xarxa d’habitatges destinats a lloguer es veurà reduïda de manera considerable, i al final els afectats són els ciutadans i ciutadanes que veuran minvada l’oferta de lloguer amb preus més econòmics de manera considerable”, explica Torró.

El diputat autonòmic d’EUPV ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes en Les Corts Valencianes per a que el conseller d’Habitatge, Juan Cotino, explique els motius de la supressió d’aquesta assegurança que tenen els propietaris i que els protegeix si els inquilins no paguen el lloguer o causen algun desperfecte en l’immoble. “Aquesta mesura possibilitava uns lloguers a preu raonables i a més aquestos es troben dins d’una agència, l'existència de la qual ara es troba en perill”, alerta.

Per a Esquerra Unida, l’eliminació de la partida pressupostària destinada a subvencionar aquesta assegurança “només es deu a la greu situació financera de la Conselleria, i del conjunt de la Generalitat Valenciana. Els agents col·laboradors -entitats sense ànim de lucre, ajuntaments- no tindran cap recurs econòmic per poder aconseguir captar, en condicions millors que les que ofereix el mercat privat, habitatges buits que posteriorment siguen oferits a persones amb dificultats d'inclusió residencial”, adverteix Torró.

El diputat d’esquerres afirma que amb aquesta mesura, la suposada intermediació pública en el mercat privat de lloguer desapareix. “Aquesta nul·la mediació incrementa potencialment els preus del lloguer que exigeix l’oferta d'habitatges”. Torró afirma que és una actuació “contrària al que hauria de donar-se en una època de crisi com la que estem vivint. És necessari que es fomente el mercat de lloguer i que el Consell ho facilite a través de agències com la què està posant ara mateix en perill”, critica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell