Lluís Torró (EU): “Les promeses del Ministeri i el Consell respecte el tren Xàtiva-Alcoi s’han convertit ja en el conte de Pere i el llop”

Què voleu que hi fem? No ens podem creure res. El pitjor de tot no és solament que la política espanyola (i, malauradament, per extensió també la valenciana) estiga clarament dominada pel pensament neoliberal. És que nI tan sols s'accepten algunes coses que són plenament admeses a l'Europa més desenvolupada. Entre d'altres que les infraestructures no garanteixen per elles mateixa el creixement. L'aposta per les carreteres i l'alta velocitat ferroviària formen part d'un imaginari d'endarreriment que no es correspon amb la realitat. Ja no patim per manca d'autovies i ja tenim en marxa una xarxa d'AVE. Ens hem situat al capdavant d'Europa en les dues coses i això no ens ha generat un major benestar social. Solament se n'han beneficiat poquíssimes persones i les grans empreses constructores. I mentrestant seguim amb un País Valencià fortament desestructurat pel que fa al transport ferroviari: no hi ha rodalies ni a Alacant-Elx ni a Castelló, el transport de mercaderies sembla una broma, no hi ha connexions decents amb Múrcia, Aragó o Catalunya, no hi ha un servei adequat a la zona costanera on s'amuntega la població del país. I, finalment, no hi ha una connexió ferroviària digna N-S, que permeta anar almenys des de València fins Alacant de forma àgil i ràpida. La tragicomèdia del ferrocarril Xàtiva-Alcoi i les promeses i declaracions creuades dels governs de Madrid i València són un autèntic insult a la ciutadania valenciana i, en especial, a la de les Comarques Centrals. Sembla que el PP i el PSOE vullguen anar passant amb raons cercant l'oportunitat per tancar definitivament la línia. Un desastre!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha assenyalat que les declaracions d’ahir del ministre de Foment, José Blanco, prometent de nou la modernització i millora del tren Xàtiva-Alcoi “són poc creïbles. Portem molts anys escoltant el mateix conte, i també les mateixes mentides. Esperem que el govern valencià i el Central deixen d’una vegada per totes de passar-se la pilota. El temps de les promeses ja ha passat i exigim el començament del projecte de manera urgent”, reclama.

Torró recorda que no fa ni un mes “que assistírem a un altre capítol d’aquesta història, en aquella ocasió amb el conseller Mario Flores presentant-se com una víctima. Els ciutadans estem ja cansats d’aquesta situació i reclamem la immediata execució de les millores d’aquesta línia, així com que les dues administracions responsables actuen i deixen de dir falses promeses , que com en el conte de Pere i el llop, ja ningú es creu”.

Precisament, Esquerra Unida ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per a que no desaparega aquesta línia. El diputat d’esquerres insisteix: “el PSOE i el PP duen molts anys fent brindis al sol respecte aquesta línia, però aquesta segueix sense ser una realitat. Sembla que cap dels dos partits tenen cap interès real en resoldre la qüestió de la línia Xàtiva-Alcoi”, lamenta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell