Esquerra Unida acusa al PP de negar-li les al·legacions del Consell al magatzem de Zarra “per desviar l’atenció”

Crec que ja he comentat en alguna altra ocasió la forma tan descarada amb la que el PP es burla dels diputats de l'oposició a les preguntes parlamentàries. Com l'acudit aquell de "em pot dir l'hora?, no però tinc una bicicleta", el Consell evita respondre preguntes directes amb generalitats o evasives. En aquesta ocasió han pujat un esglaó més. Davant l'actitud del govern valencià front a la probable ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat a Zarra (amb sospites d'interessos familiars directes d'algun conseller en els terrenys on podria ubicar-se) vam sol·licitar una documentació molt concreta. Us reproduesc el text íntegre de l'escrit que vam adreçar a la Conselleria de Medi Ambient: "Còpia íntegra i literal de les al·legacions amb data de 8 d'abril de 2010 que l'esmentada conselleria va remetre al Ministeri d'Indústria sobre l'emplaçament, al municipi de Zarra, del Magatzem Temporal Centralitzat (ATC per les seues sigles en castellà)". La resposta ens diu: "En resposta a la sol·licitud de documentació, s'adjunta escrit de resposta del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç a les al·legacions presentades per la Generalitat".

Aquest escrit no sols no és, evidentment, el que la Generalitat va adreçar al Ministeri el 8 d'abril (crec que no es podia sol·licitar la documentació de forma més precisa) sinó que ni tan sols conté un resum de les al·legacions que hi figuraven. Tan sols unes referències als punts i les raons per les quals es desestimen. Com que la desestimació (sorprenentment, per cert) no té a veure amb el contingut de l'al·legació sinó amb el fet que no són procedents en el moment del procediment, doncs ja està. No calia entrar al fons del que deia la Generalitat.

En definitiva una autèntica presa de pèl que deixa interrogants molt greus que caldria aclarir: perquè la Generalitat no ens lliura el que li sol·licitem, és a dir, la còpia de les al·legacions? Tan poca entitat tenien? Perquè tracta de desviar l'atenció sobre el Ministeri en compte d'assumir les seues pròpies responsabilitats? Com és possible que el Ministeri decidesca sobre una ubicació si no sap encara en quins terrenys s'haurà de construir l'ATC? Què aquest no és un factor decisiu? Ha fet alguna cosa més la Generalitat al respecte?

Evidentment, com assenyalem a la nota, hi insistirem!

NOTA DE PREMSA

El grup d’esquerres demanà el passat mes de novembre la còpia íntegra i literal de les al•legacions, amb data 8 d’abril, de la conselleria de Medi Ambient al Ministeri d’Indústria sobre l’emplaçament del Magatzem Temporal Centralitzat a Zarra. “Tanmateix la resposta de la conselleria, és sorprenent. No sols no ens donen aquesta documentació, sinó que ens entreguen la resposta del Ministeri a les al·legacions de la Conselleria, amb la qual cosa el que busca el govern del PP és desviar l’atenció de les seues responsabilitats”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

El diputat d’esquerres considera que el PP “actua amb molta consciència. És molt evident el que sol·licitem, molt concret, i ens contesten el que ens dona la gana: un escrit que ni són les al•legacions, ni és de la Generalitat, ni és del 8 d’abril. És una autèntica presa de pèl”, critica.

Torró explica que malgrat no conèixer les al•legacions del Consell, la resposta del Ministeri, “també sorprèn quan afirma que les al·legacions es tindran en compte després que es presenten els terrenys, és a dir, quan estiga triat el lloc on anirà el MTC. Aleshores ens preguntem com sense conèixer els terrenys concrets pot el Ministeri valorar les candidatures presentades”.

Esquerra Unida subratlla que la resposta del Ministeri està datada del passat 27 d’abril, “i afirma que està a l’espera que els municipis proposen terrenys, aleshores ens tornem a preguntar quines actuacions ha fet el Consell quan s’han conegut aquestos terrenys, per salvaguardar el nostre territori lliure de magatzems nuclears., especialment després dels pronunciaments en contra de Diputacions, Corts, ajuntaments”, qüestiona Torró.

El diputat d’esquerres reclama respostes al Consell “sobre aquests aspecte, i sobre altres, com és el cas de la situació legal dels terrenys de Zarra, per exemple”, sol·licita.

Comentaris

  1. Aquests l'hi passen tot pel "forro". La meva Alcaldessa diu que la Sindicatura no ha trobat irregularitats en el seu Informe de Fiscalització sobre l'exercici 2008, ... i saps què?, doncs que la Sindicatura ens ha detectat una llista d'irregularitats rellevants que supera a la de qualsevol altre municipi auditat en 2008.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià