Esquerra Unida afirma que deixar el control aeri de Manises i l’Altet en mans privades “és un perill”

L'obssessió privatitzadora del PSOE comença a fer por. La privatització d'AENA (total en el cas d'alguns aeroports, parcial en la majoria) sols s'explica per la necessitat de fer caixa i retallar el dèficit públic. (Abans d'entrar en matèria, unes preguntes: perquè el dèficit públic s'ha de retallar al 3 %? perquè en tres anys? no s'havia pogut negociar això en Europa mentre Zapatero ostentava la presìdència de l'UE?) És greu que esp privatitze un servei públic, però que comencen per una qüestió tan delicada com el control aeri és extremadament greu. Sembla que els controladors han esdevingut el "chivo expiatorio" per excel·lència i els seus sous, les seues exigències i les seues (qüestionables, com a mínim) formes de protesta serveixen de justificació per a qualsevol cosa. Algú creu que es pot deixar en mans d'una empresa privada el control del trànsit aeri i que això no afecte a la seguretat? Als controladors els hi podrem retreure moltes coses però jo no recorde cap accident greu en els que se'ls hi puga atribuir alguna responsabilitat. Què diríem si el control del trànsit per carretera es transferira a una empresa privada. Qui en garantiria la seguretat? Al pas que anem, jo crec que la patronal pot començar a pensar que no val la pena recolzar el PP: el PSOE està complint amb escreix amb el programa ocult (o no tant) del PP. Ah! i ara venen les pensions. El pitjor de tot és que, al cap i a la fi, si la gent no s'espavila i es mou tindrem el que ens hem guanyat

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, considera que aquesta privatització “ens preocupa moltíssim perquè significa posar en mans privades un servei essencial com és la navegació aèria. A més, aquesta mesura tampoc resoldra el conflicte existent amb els controladors”.

Torró expressa que aquesta privatització “és perillosa. A ningú se li ocorreria deixar en mans privades, per exemple, el control del trànsit en les carreteres. La funció del control aeri afecta a la seguretat de milers de passatgers i ha de seguir sent una funció de l’Estat”, reclama.

Esquerra Unida ha manifestat el seu recolzament a les protestes contra aquesta privatització, ja fetes públics pels sindicats, i també contra la resta del projecte de privatització que afecta totes les instal·lacions d’AENA.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià