Esquerra Unida denuncia que la Llei de Pressupostos de 2011 ja inclou les intencions del PP de privatitzar terrenys forestals

Ja comencem a estar acostumats a les "ocurrències" del PP, però aquesta és de les que se superen. Van anunciar fa poc als mitjans que tenien la intenció de fer concessions sobre terrenys forestals públics per a usos turístics. La manca de recursos (fruit evident d'una gestió nefasta) i l'obssessió privatitzadora són dues cares de la mateixa moneda i, per això, es retroalimenten. No és que hi tinguen massa respecte pels espais naturals. De fet, el que han introduït a la Llei d'Acompanyament als pressupostos encara conté alguna trampa més. Preveu la possibilitat que els pagaments per eixes concessions puga fer-se mitjançant projectes forestals supervisats per Conselleria. Lògicament açò està pensat per a qui sí que té concessions, especialment les empreses elèctriques (línies de distribució, parcs eòlics, etc.). Iberdrola presentant projectes forestals que ha d'autoritzar i supervisar Cotino? Certament, la imatge ens fa venir calfreds!

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’esquerres ha presentat una esmena per a que se suprimisca el capítol que fa referència a aquesta mesura, “la qual és inconcebible que aparega en la Llei de Pressupostos. El PP utilitza els comptes autonòmics per a incloure qüestions amagades, com és aquesta modificació de la llei forestal. Des d’EUPV no sols ens oposem a aquesta actuació, sinó que exigim la seua supressió, i molt més de la llei de pressupostos”.

Esquerra Unida considera que la modificació “ni és tan urgent, ni tan necessària per a l’ execució pressupostària, com també és discutible i totalment prescindible els objectius que busca. Fer un ús privatiu de bens públics mereix, almenys, que siga discutit i que es puguen presentar al•legacions per part dels ciutadans”.

Torró assenyala: “no ens fiem de la conselleria, i de les seues valoracions dels projectes, preferim que es fixe un preu mínim de l’ús privatiu així com el d’alienació dels productes forestals, dels quals no es pot baixar ni fixar condicions administratives que vulneren les de les condicions tècniques. A més, eixe quantiós benefici que donen els espais forestals hauria de revertir en els municipis on estan ubicats”.

Esquerra Unida proposa que siga un procediment legislatiu “normal, i no a amagades, on es realitze en el seu cas la modificació. Amb debat i transparència”, reclama Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià