Esquerra Unida presenta una esmena als pressupostos per a que es protegisca la Serra d’Escalona”

No fa massa (menys d'un mes) vam presentar una Proposició No de Llei per a que les Corts instaren el Consell que protegira la Serra d'Escalona. Cal recordar que es decretar un període de dos anys per a aprovar els documents d'ordenació (Pla d'Ordenació de Recursos Naturals i Pla Rector d'Ús i Gestió) per a poder declarar defintivament el Parc Natural de la "Sierra de Escalona y Dehesa de Campoamor". Aquest període ja ha caducat fa mesos. Aleshores el PP ens va rebutjar la proposició argumentant que no hi ha diners. Vist els pressupostos, el cert és que el que es dedica als espais naturals (en general) segueix la línia descendent que s'observa des de ja fa anys. Tanmateix mantindre un Parc Natural és una quantitat ridícula omparant-la tan sols amb el que la Conselleria de Medi Ambient tira en despeses diverses i treballs externalitzats. És a dir que els arguments eren excuses de mal pagadors. El cert és que hi ha massa interessos urbanístics que atendre als voltants del futur Parc i que aquests interessos estan són prioritaris respecte a la protecció de la natura

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, denuncia que el Partit Popular ha estat impedint que aquesta serra siga declarada Parc Natural. El grup d’esquerres defensà el passat mes d’octubre una proposició no de llei en la comissió de Medi Ambient de Les Corts Valencianes en la què reclamava aquesta declaració amb caràcter d'urgència, i el PP votà en contra, argumentant que hi havia altres prioritats per a la despesa pública. “Ens paregué ja aleshores una excusa absolutament injustificable i per això hem inclòs una esmena al pressupost per a que puga dur-se a terme aquesta declaració”.

Torró ha recordat que la protecció amb la què compta ara la serra -les figures de lloc d’interès comunitari (LIC) i zona d’especial protecció per a les aus (ZEPA)- és totalment insuficient, “ens preocupa que el PP parle de la mancança de diners per a protegir el paratge, quan aquesta declaració necessita pocs recursos per a dur-se a terme”, afirma.

El diputat d’Esquerra Unida lamenta que el PP porte més de tres anys evitant la declaració, “i, per tant, incomplint els seus propis terminis que s’havia fixat. Sospitem que els interessos urbanístics a Oriola, San Miguel de Salinas i Pilar de la Foradada són els que estan pesant molt més que la declaració de Parc Natural i l’aprovació del Pla de Ordenació dels Recurs Naturals (PORN) de aquest singular espai natural”, critica.

Torró assenyala: “esperem que el PP accepte la nostra esmena als pressupostos autonòmics de 2011 i deixe de posar excuses pelegrines sobre la mancança de diners”, rebat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià