Esquerra Unida presentarà una Proposició No de Llei per a que les Corts Valencianes es posicionen contra les prospeccions petrolíferes

"Només" (valguen les cometes) són prospeccions, però vist el que ha passat en altres ocasions (a Tarragona sense anar més lluny) i les experiències com les del Golf de Mèxic (sí, ja sé que estem parlant d'una escala completament diferent), concedir-les és una autèntica barbaritat. En compte de calfar-se el cap, planificar i prendre mesures per a substituir la dependència d'una font energètica que té els minuts comptats, el govern, plegat (quina sorpresa!) als interessos de les grans transnacionals de l'energia, segueix promocionant el petroli com a base del sistema econòmic. Després declaren ampulosament (uns i altres, PP i PSOE) que estan combatint el canvi climàtic i bla, bla, bla... Paraules i declaracions buides

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha manifestat que la Mediterrània és un mar tancat amb un equilibri ambiental molt fràgil i les prospeccions suposen un risc inadmissible. “Els perills de vessaments que comporten no justifiquen en absolut unes activitats que, a més, l’experiència demostra que seran amb tota probabilitat infructuoses”, insisteix el diputat.

Torró indica que EUPV s’oposa com ha fet en anteriors ocasions, sempre sense obtindre cap fruit i alguna de les quals ni tan sols ha estat sotmesa a avaluació d’impacte ambiental per considerar-se aquest a priori mínim. “La fragilitat del medi ambient a la Mediterrània indica que cal aplicar al màxim el principi de precaució, especialment atenent als riscs que els probables vessaments suposen, especialment sobre la pradera de Posidònia”, ha declarat.

Des d’EUPV, a més, indiquen que els exemples més propers desaconsellen aquestes prospeccions. En aquest sentit, Torró ha recordat el que ha passat a Tarragona amb 18 vessaments provocats per Repsol. “En tots els casos les despeses han estat assumides amb diners públics. La Llei de Responsabilitat Ambiental exclou els vessaments en considerar-los com a mers “accidents” i malgrat que Repsol ha tingut 14 sancions en 5 anys, les multes són molt petites i no dissuasòries. Resulta més barat contaminar i pagar multes que mai no han superat a cent mil euros”.

Torró ha anunciat que EUPV presentarà una iniciativa a les Corts per a que aquestes es pronuncien instant al Consell i al Govern d’Espanya per a que no es concedesquen més llicències per a aquest tipus de prospeccions. “No hi ha prou amb declaracions als mitjans, cal pronunciaments clars des de les institucions”, ha sentenciat el diputat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià