Esquerra Unida qualifica “d’insultant” la resposta de Font de Mora sobre l’institut Lluís Simarro

Crec que no és la primera vegada que ho comente, però és realment increïble la desvergonya amb la que reten comptes. És a dir, que no ho fan. Em sembla que ni tan sols formalment, tot i que això segurament seria discutible des del punt de vista jurídic. En aquest cas es tracta de preguntes sobre un Institut de Secundària de Xàtiva acabat d'estrenar i que (quina sorpresa!) presenta algunes deficiències i, sobretot, una pèsima ubicació


NOTA DE PREMSA

El grup d’esquerres presentà en Les Corts el passat mes de novembre una bateria de preguntes sobre aquest centre de secundària de Xàtiva, inaugurat fa sols un any i que es troba ubicat entre una línia de ferrocarril per on transiten mercaderies perilloses, una benzinera i una de les principals vies de trànsit rodat de la ciutat. “Volíem saber la resposta de la Conselleria al respecte de les mesures de seguretat que compleix aquest centre, donada la seua perillosa ubicació, tanmateix Font de Mora s’ha limitat a dir-nos que la conselleria està analitzant i estudiant totes aquelles variables reals existents que puguen ser de la seua competència. Creem que és una resposta insuficient i que insulta la intel•ligència, perquè no ens contesta absolutament res”.

L’institut Lluís Simarro, amb 19.000 metres quadrats, s’inaugurà el passat mes de gener, ha costat 14 milions d’euros, i té una capacitat per a 1.400 alumnes, “però ja ha rebut crítiques per la seua ubicació. Els xiquets voregen per accedir al centre tanques d’obres i han de circular per la calçada amb el perill d’atropellaments que això suposa”, explica Torró.

El diputat recorda que les preguntes que presentà Esquerra Unida en Les Corts, “eren molt concretes, d’una banda volíem conèixer si la conselleria tenia constància d’aquesta problemàtica que afecta a aquest institut de Xàtiva, i d’altra, quines mesures de seguretat compleix i si el Consell és coneixedor de l’existència d’un pla d’emergència municipal per als centres educatius de la capital de la Costera”.

Torró critica que la resposta de Font de Mora “no diga res, com lamentablement fa en quasi totes les seues contestacions a l’oposició, i per tant, no sols no s’ocupe d’aquesta problemàtica, sinó que falta al respecte als usuaris del centre i a la tasca de control al govern que fem des d’Esquerra Unida”.

El grup d’esquerres ha anunciat que tornarà a preguntar a la conselleria d’Educació sobre aquest institut, “les vegades que siga, fins que Font de Mora ens done una resposta convincent i solucione la problemàtica”, reclama Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià