Esquerra Unida reclama a Camps que solucione d’immediat “el caos” en la política de residus

És difícil fer les coses més malament. Per això, sembla que l'única explicació és que estiga fet mal a posta. Probablement al principi sols era mala gestió i, a mesura que se'ls amuntegaven els problemes, acabarien pensant: "home i perquè no optem per la incineració". Per a ells (el PP, és clar) era fantàstic. Si el sistema com està concebut ja implica grans plantes de gestió que generen bons negocis via concessió (només cla que mireu com està el cas "Brugal"), encara millor amb les incineradores que suposen un volum més gran. Però el problema és que per a fer-les rendibles requereixen moltíssims residus. Doncs bé, ja no cal afanyar-se massa construint les infraestructures previstes al PIR de 1997 i a hores d'ara en manquen encara més de la meitat. Mentrestant, les plantes que hi ha funcionant veuen com els duen residus des de 300 kms o més de distància (i encara ho justifiquen al·legant el principi de proximitat, com ho llegiu!), no poden tractar-los tots (la seua capacitat es veu amplament sobrepassada) i acaben als abocadors (que també s'esgotaràn ràpidament davant l'allau de fem que reben). Un desastre

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha acusat al PP “d’estar espolsant-se les responsabilitats” en la gestió del fem del País Valencià. “Ahir mateix, la secretària autonòmica de Medi Ambient, MªÁngeles Ureña, assumia en Les Corts clarament les intencions de Peníscola de portar el fem cap a Xixona i hui assistim a les promeses de Camps de que aquest municipi alacantí no rebrà més residus d’altres llocs. Estem davant d’una pel·ícula d’embolics on la realitat ningú la diu: que no existeix una veritable política sostenible de tractament de residus”.

Esquerra Unida acusa al govern del PP “de no assumir les competències que sí li pertoquen en aquesta qüestió. Per molt que Ureña ens intente convèncer que el Consell no té responsabilitats, com va fer ahir, cal recordar-li que és aquest qui organitza el Pla Integral de Residus, el marc administratiu i qui té el 25% de participació en els consells d’administració dels consorcis zonals de residus. El Consell no pot seguir excusant-se en les competències municipals del fem”, critica Torró.

El diputat d’esquerres afirma que Camps “ha de deixar-se de promeses i posar d’immediat solucions urgents, procedents d’un nou Pla Integral de Residus, i encetar un canvi radical en la política del fem que passe ineludiblement per una reducció dels residus, per una desaturació de les plantes i que aquestes realitzen un veritable tractament dels residus i el reciclatge que pertoca”.

Esquerra Unida acusa al PP “d’estar manipulant i mentint de manera descarada quan parla de criteris de proximitat i de solidaritat interterritorial per a justificar el trasllat del fem”, lamenta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià