Esquerra Unida reclama explicacions al conseller sobre l’eliminació de les aules de Primària a la comarca

Aquest cap de setmana ens hem hagut d'enfrontar amb una nova notícia pèsima per als pobles rurals: més tancaments de línies a les seues escoles. Els retalls ara semblen justificar-se per la situació derivada de la crisi i de les limitacions pressupostàries. El cert és que això seria creïble si ens trobàrem davant d'un fenomen nou. Però el cert és que no. Beniarrés, Gorga, Penàguila... ja han patit aquestes mesures abans de la "crisi". El Consell es troba a la vora de la fallida tècnica, sí, però segueixen mantenint macroprojectes perfectament inútils mentre retallen de les necessitats socials bàsiques. Haurem de suportar aquesta situació molt temps més?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha manifestat que la supressió d’aquestes aules, segons publica hui mateix un mitjà de comunicació, es donarà fonamentalment a les zones rurals de la comarca “i això significa un colp a aquests municipis, que ja pateixen de manera reiterada la desídia d’un govern que no sols és incapaç d’invertir creant les infraestructures necessàries, sinó que a més, redueix les ja existents”, apunta.

Torró exigeix al conseller Font de Mora que comparega en Les Corts Valencianes per donar detalls d’aquestes supressions “i del mapa escolar, del què no sabem absolutament res, perquè sembla que aquest govern fa i desfà sense tenir en compte les necessitats educatives del País Valencià”.

Esquerra Unida considera que les infraestructures escolars públiques de la comarca i molt especialment de les zones rurals “dibuixen un panorama absolutament desolador, amb significatives carències i amb una tancament progressiu de línies que provoca la pèrdua d’un dels serveis elementals a les que poden accedir els habitants de les zones rurals. La supressió d’aules, lamentablement, una mesura a la què Font de Mora ja ens té malauradament acostumats, suposa una greu ferida més en el cor de les zones rurals. Si la tendència no s’atura els pobles rurals menuts esdevindran definitivament zones envellides i de segona residència per als habitants de les ciutats a les vacances i els caps de setmana”, critica Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià