Lluís Torró (EU): “La Sindicatura de Comptes mostra clarament la perversió i el malbaratament de la Societat de Projectes Temàtics”

Per al conjunt dels més de 13.000 milions d'euros de pressupost de la Generalitat representen ben poca cosa (penseu que entre Sanitat i Educació s'enduen més de les dues terceres parts), però per al pressupost de la pròpia Societat de Projectes Temàtics ja és tota una altra cosa. Del que denunciem ací destaquen dues coses. La primera que malgrat, la dèbil fiscalització de la Sindicatura de Comptes (per manca de recursos, bàsicament), la quantitat d'irregularitats detectades als contractes i al funcionament de la SPTCV és més que preocupant. La segona és que aquest tipus d'empreses i fundacions tenen uns pressupostos que escapen del control parlamentari i que serveixen a finalitats ben fosques. Una per una no són massa diners, si les sumem (una feina que crec que no ha fet ningú encara) ja és una altra cosa. Penseu que enguany han tractat de quadrar els pressupostos recorrent a la venda de patrimoni. Però a l'informe de la pròpia Sindicatura s'indica (i és realment preocupant) que aquest patrimoni és insuficient per a cobrir els deutes,. M'empare en Déu!

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida subratlla que el document “alerta, fins i tot, de la necessitat d’un control d’assistència del personal als seus llocs de treball en la SPTCV”.

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha destacat que d’allò publicat en l’informe del Síndic de Comptes, “comprovem, com ja denunciàrem fa uns mesos des d’Esquerra Unida, que la SPTCV és un autèntic colador de macroprojectes que gasten unes quantitats desorbitades de diners, de les quals es fa càrrec la societat. És el cas dels 29’7 milions d’euros procedents dels imports negatius que ha generat la Ciutat de la Llum (8’1 milions) i l’Aeroport de Castelló (21’6 milions)”, destaca Torró.

Segons subratlla Esquerra Unida l’informe de la sindicatura “descriu a la perfecció la despesa desorbitada d’aquest Govern en grans esdeveniments i projectes faraònics. La SPTCV es fa càrrec, entre altres forats dineraris, dels 19’6 milions d’euros de les despeses de l’organització i celebració del Gran Premi de Formula 1, del qual se seguirà fent càrrec fins 2014, dels 527.571 euros de 2008, i dels 69.897 de 2009 del Centre Cultural de Benidorm, i dels litigis pendents amb expropiacions de terrenys valorats en 11 milions d’euros”, explica el diputat d’esquerres.

A mes, en els comptes de 2009, el document ressalta que figuren deutors de dubtós cobrament per un import de quasi 1’5 milions d’euros. “Per no parlar de la situació en la què es troba l’aeroport de Castelló, dins d’un supòsit de dissolució, del qual s’ha de fer càrrec de la societat, segons destaca textualment la sindicatura”.

Esquerra Unida explica que l’informe reclama “total transparència en les contractacions de la societat, ja siga en les licitacions, en les modificacions o inclús en la numeració dels projectes”.

Torró, a més, ha incidit en l’apartat que l’informe de la sindicatura dedica a les contractacions de personal de la societat, “les quals són molt més que fosques, i posa inclús tres exemples que han estat irregulars”. El síndic subratlla que no es garanteixen de forma suficient el compliment dels principis d’igualtat, mèrit i capacitat i publicitat, i que a més, cal elaborar un organigrama per la confusió actual entre els llocs de treball i aquells que els ocupen, així com establir controls de presència que garantisquen el compliment de la jornada laboral estipulada i controls de la despesa de combustible i dels vehicles. “Resulta absolutament vergonyós que la sindicatura haja de destacar aquestes coses, de les quals exigim responsabilitats”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià