Esquerra Unida insta al Consell a “abandonar el victimisme i assumir la seua responsabilitat en la gestió de l’aigua”

El PP es passa la vida explicant que si les coses van malament sempre és per culpa d'algú altre. Mai no assumeixencap responsabilitat en res. Èticament resulñta un actitud vomitiva. Però el cas és que, vist el resultat de les eleccions passades i les perspectives de les enquestes, la gent no sols no els ho fa pagar sinó que els compra encantada aquesta burda argumentació. El que denunciem ací és un bon exemple. Sembla evident que la intenció del Consell no és resoldre el problema de l'aigua perquè d'aquesta manera tenen un enorme filó al que agafar-se per distreure al personal dels seus veritables problemes. La gestió de l'aigua (i de tantes altres coses) es pot ressumir en tres axiomes: (1) protegir els interessos privats (de les grans constructores d'infraestructures, dels especuladors urbanístics), (2) no assumir cap de les competències, deixant que els problemes vagen creixent, i (3) carregant les responsabilitats sobre el govern central. El meu fill ho va expressar lúcidament amb tan sols 8 anys en veure l'eslogan "agua para todos". "Això ho entenen tots", va sentenciar. És clar que les persones adultes hauríen de recapacitar i adonar-se que les coses no poden ser tan ximples.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que el Consell “actua de manera malintencionada oferint un discurs victimista. Les competències hídriques no recauen únicament en el Govern central i el que fa el govern de Camps és no assumir les seues responsabilitats”. Esquerra Unida reclamà explicacions en Les Corts sobre les raons per les quals la Generalitat no assumeix les seues competències sobre les conques internes dels rius del País Valencià, “i com sempre la resposta ha estat la de llançar balons fora i atribuir tota la responsabilitat al Ministeri”.

Esquerra Unida ha anunciat que demanarà de nou al Consell la documentació sobre quines són les propostes del Ministeri respecte la delimitació d’aquestes conques, “les quals no han estat acceptades pel Consell, segons ens assegura el propi conseller Cotino en la seua resposta, així com també volen saber els motius del Consell per no acceptar-les”, afirma Torró.

El diputat d’esquerres considera que possiblement “els punts de conflicte entre les dues administracions estiga en la gestió de l’Albufera i en la delimitació del Vinalopó. “Sospitem que aquestes dos qüestions poden ser espinoses, però de tota manera del que es tracta és d’arribar a un acord de la manera més àgil possible”.

La formació d’esquerres acusa a Camps de “practicar el victimisme, perquè pretén evitar l’assumpció de responsabilitats que suposaria arribar a un acord respecte les delimitacions d’aquestes conques, el qual vindria seguit d’un traspàs de competències, de recursos i la creació de l’agència valenciana de l’aigua”, recorda Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson