Esquerra Unida reclama explicacions al conseller Cotino sobre el vessament de la depuradora de Pinedo

Si a l'anterior entrada comentava la qüestió dels residus sòlids, en aquesta es tracta d'un altre tipus de residus, els líquids. És a dir, els vessaments d'aigües residuals i la depuració. Ací també es podria fer una altra llista llarguíssima de desficacis, mala gestió i interessos. Se'ls omple la boca dient que som la comunitat que més aigua depura. No dispose en aquests moments de dades actualitzades per a oferir una opinió contrastada. Però el que és segur és que la depurem molt malament. La depuradora de Pinedo resulta un exemple colpidor: instal·lacions antigues, molt malament dimensionades i que reutilitzen molt poc l'aigua que depuren. No entraré a valorar els incompliment reiterats i flagrants de la Directiva Marc de l'Aigua de l'UE. La qualitat de l'aigua no consta en l'agenda política del PP. Sí que vull apuntar, en canvi, una altra mancança terrible en aquesta agenda: la gestió de la demanda. Quan conceben la gestió de l'aigua ho fan com si la demanda de la mateixa fora una variable independent de creixement il·limitat. Per això, en compte de procurar que l'ús de l'aigua reciclada substituesca consums actuals, parteixen del supòsit que aquesta aigua pot atendre demandes futures no satisfetes. Per aquest camí, és ben fàcil de veure, el problema de l'aigua no es resoldrà mai. És clar que això potser (?) no siga fruit de la casualitat o la ignorància. Potser (?) siga just el que pretenen

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró ha reclamat al conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, que done informació sobre el vessament de fangs que es va produir el passat divendres, procedent de la depuradora de Pinedo. “Són massa ja els problemes que acumula aquesta depuradora. En aquest cas, i davant un fet d’impacte ambiental com és un vessament, demanem al conseller que comparega en Les Corts per donar informació detallada sobre la fuita, si aquesta ja està controlada i quines són les conseqüències ambientals”.

Torró afirma: “l’escletxa produïda en el depòsit pot deixar palès les condicions en que es troba aquesta planta, amb una infraestructura antiga. A més, sembla que la depuradora de Pinedo tampoc està dimensionada adequadament i tracta una quantitat major d’aigua del que hauria de fer-ho”, explica.

El diputat d’esquerres recorda que les conseqüències d’un vessament d’aquest tipus, “poden ser moltes, des dels mals olors que ja s’han produït al municipi, fins els perjudicis al medi ambient i, en concret, als peixos, inclús poden donar-se afeccions en la salut de les persones”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson