Lluís Torró acusa al Consell d’aprovar una Estratègia Territorial “a la deriva, mancada de contingut real i sotmesa als interessos electoralistes”

Propaganda, propaganda, propaganda,... Resulta que ven molt bé als mitjans tot allò que té aparença de proposta treballada, documentada, consensuada i pensada a llarg termini. "Estratègies" de las Generalitat, ja en tenim unes quantes. De memòria, la primera que recorde (aprovada fa un parell d'anys) és la de Lluita Contra el canvi Climàtic. Recentment en tenim dues de noves, la de Política Industrial 2011-2015 i aquesta Territorial. Sembla que s'hi poden distingir categories, ja que també han aprovat molts (més, fins i tot, que "estratègies") "Plans". Els "Plans" són semblants pel que fa a les seues característiques mercadotècniques (m'acabe d'inventar un neologisme, segur), però resulten una mica menys pretensiosos. Ha de ser per això que cada vegada en pareixen menys de "Plans" i més d'"Estratègies". Potser, també, perquè els "Plans" semblen tindre una virtut que els hi manca a les "Estratègies": normalment disposaven de contingut pressupostari. Això no ha fet que hagen funcionat molt millor del que ho faran les "Estratègies", però almenys han servit per a alguna cosa. Em venen al cap els PAVACOs I i II (Pla Valencià per al Creixement i l'Ocupació), el PEI (Pla Estratègic d'Infraestructures, aquest era "Pla" i "Estratègia", un 10!) o el PIR (Pla Integral de Residus, tot un exemple d'execució competent). En definitiva molt bones paraules però de forment ni un gra!

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic i cap de llista d’EUPV per Alacant, Lluís Torró, considera “una burla a la ciutadania” l’Estratègia Territorial aprovada ahir pel Consell. “Som davant d’un pur objecte de mercadotècnia electoral del PP perquè el document manca de contingut i no recull la veu plural de la ciutadania”, ha assegurat. “No només no detalla cap pressupost, és que tampoc planifica un desenvolupament creïble en desatendre, per exemple, el sagnant desequilibri entre la costa i l’interior del País Valencià. No és una fulla de ruta, sinó un viatge a la deriva per als pròxims 20 anys.”

El diputat autonòmic i cap de llista d’EUPV per Alacant, Lluís Torró ha acusat al Consell de “burlar-se de la ciutadania i del criteri de l’opinió pública en aprovar una Estratègia Territorial completament buida, mancada de pluralitat en la seua redacció i sotmesa, únicament, als interessos electoralistes del PP”. Torró ha desvelat que es tracta “d’un perillós viatge a la deriva del País Valencià, no tant d’una veritable fulla de ruta perquè no aporta cap direcció de desenvolupament seriosa i definida quant al pressupost.” El diputat ha assenyalat “la dispersió programàtica del document, que barreja sense coherència tots els destrellats polítics de la Generalitat dels darrers anys i l’assembla, molt, a l’Estratègia de Política Industrial”.

“És una Estratègia Territorial que, a més, no afronta un dels principals reptes del País Valencià: acabar amb la marginació i l’empobriment progressiu de les zones de l’interior del país per fer-lo créixer de forma harmònica amb l’economia de la costa”, ha denunciat Torró. “Sense idees i pressupost no es pot jugar a dissenyar cap estratègia”, ha dit sobre el document, “excepte si el que vols és vendre fum a l’opinió pública de cara a les Eleccions de maig, la qual cosa implicaria una burla de la intel·ligència del tot reprovable.”

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson