Esquerra Unida és solidaritza, comparteix i recull les reivindicacions de la Plataforma per la Defensa de la Llei de la Dependència de la Marina Alta

El mateix dia que vaig visitar l'IES Maria Ibars que he comentat a l'entrada anterior, vaig tindre ocasió d'entrevistar-me amb els representants de la Plataforma per la Defensa de la Llei de Dependència a Dénia. El que passa amb aquest col·lectius és de jutjat de guàrdia. I no em referesc només als de la Marina Alta, ho dic en general. Tinc la sort de conéixer personalment molts casos (supose que tots en tindreu). Tots són importants, igualment importants. Però permeteu-me que dedique algunes paraules per als pares que tenen fills amb discapacitats físiques i sensorials greus. Ja sabeu que no en sóc gens, de religiós. Però si hi ha persones que s'acosten a la definició de santedat són ells sense cap dubte. Això sí que és amor incondicional. Sense ell, aquestes personetes ho tindrien ben magre a la vida. I per fí, quan l'estat els hi fa justícia atorgant-los un DRET a l'atenció (les majúscules no són una errada) venen els aprofitats, d'un costat, i els retalladors, de l'altre. No és just. Necessiten instal·lacions i prestacions adequades. És una qüestió de JUSTÍCIA (no, tampoc´no és un error) no de caritat. La caritat hauria de ser una cosa del segle passat o d'abans. Si no hi ha recursos per a açò... en pot haver per a alguna altra cosa? Quan penseu en aquestes qüestions, o en la sanitat o l'ensenyament, reflexioneu sobre la fiscalitat, sobre qui paga impostos (o qui n'hauria de pagar) i perquè. Potser arribeu a les mateixes conclusions.

NOTA DE PREMSA

El diputat i candidat d’EUPV per la província d’Alacant, Lluís Torró, qualifica de “situació vergonyosa i injusta” la mancança d’infraestructures per a les persones dependents de la Marina Alta, i recorda, com diu la Plataforma, que “demà tots podem ser dependents”.

Esquerra Unida s’ha reunit amb representants de la Plataforma per la defensa de la Llei de la Dependència en la Marina Alta, avui a Dénia, per escoltar la seva problemàtica de fa més de 20 anys en referència al centre de dia, que no existeix, i 10 anys de retard de l’ampliació del col·legi “Raquel Payà”. Torró considera, “que aquestes famílies estan sofrint la mancança de sensibilitat i empatia de la Generalitat Valenciana, com la falta manifesta d’iniciativa en atendre primeres necessitats com aquestes”.

El diputat d’esquerres considera “ridícula i intolerable”, la partida pressupostaria, 30.000 euros, destinada, enguany, de la conselleria de Benestar Social per a la construcció del centre de dia a Dénia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià