La dimissió de la direcció científica del Centre Príncep Felip confirma que la gestió econòmica ha sigut un desastre

La situació dels investigadors valencians és, si cap, una miqueta pitjor que els de la resta de l'Estat, que ja és difícil. El sainet del Centre Príncep Felip (i perdó pel qualificatiu que segur que als afectats no els hi fa gens de gràcia) ara acabarà amb un tancament "de facto". Supose que mantindran els conserges i part del servei de neteja, per allò de preservar el patrimoni. Resulta vomitiu que la Generalitat del PP no li dedique ni un clau a I+D+i (ni ara, ni a les vaques grosses). Però encara ho resulta més aquesta obssessió pels macrocentres on el continent és molt més important que el contingut. Al cap i a la fi allò que aprecien (perquè ho veuen des de fora) els possibles votants és l'edifici. Tant fa que estiga ple o buit, què és el que facen dins o en quines condicions s'hi treballe... fins que ho pateixes directament, clar.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha criticat hui el retall d’1.7 milions d’euros pel projecte de medicina regenerativa del Centre Princep Felip que ha provocat la dimissió de la direcció científica. Per a Torró, “aquesta dimissió demostra que els retalls estan afectant als elements centrals que podrien donar expectatives per a una superació de la crisi econòmica, com l’I+D+I, en aquest cas punter”. El diputat també ha recordat la “nefasta gestió econòmica” del centre i ha demanat explicacions a la Conselleria de Sanitat per a que confirme “què farà amb les instal·lacions”.

El diputat d’EUPV, Lluís Torró, ha demanat a la Conselleria de Sanitat que explique “què ha passat amb la direcció científica del Centre Príncep Felip i quina serà la finalitat de les instal·lacions a partir d’ara”. Torró ha lamentat la dimissió de la direcció científica i ha comentat que “aquesta dimissió demostra que, a diferència d’allò que assegurava Alberto Fabra, els retalls estan afectant als elements centrals que podrien donar expectatives per a una superació de la crisi econòmica, com l’I+D+I, en aquest cas punter. El diputat d’EUPV també ha recordat que la gestió econòmica del centre ha estat “absolutament nefasta” i, finalment, “ha acabat esguitant els investigadors, quan aquests haurien d’estar concentrats exclusivament en les seus matèries d’investigació científica”. De fet, ha recordat, “les continues irregularitats protagonitzades pels gestors que van provocar vagues dels treballadors, acomiadaments injustificats, i males condicions laborals dels becaris”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson