Reduir un 38 % el pressupost de política forestal provocarà més atur i aguditzarà els problemes mediambientals dels boscos valencians

Des d'abans de les eleccions generals hem reprès el treball unitari amb Els Verds del País Valencià. La relació amb aquesta formació es va veure marcada per l'ensorrament de la coalició Compromís primigènia (que comptava amb ells i amb EUPV). Tot i que Els Verds es van mantindre absolutament lleials als acords signats en el seu dia (la qual cosa els honora com a organització seriosa) hi va haver un cert distanciament per mantenir estratègies divergents. Els sempiterns problemes organitzatius de les diferents famílies polítiques d'Els Verds a Espanya, d'una banda, i la decisió estratègica d'IU i EUPV d'obrir-se a un procés de refundació que es va iniciar amb la Convocatòria Ciutadana, han permès una nova aproximació. Ja vam concórrer junts a les eleccions generals. I ara la col·laboració es manté en el marc d'una aposta de les dues organitzacions per anar llaurant un espai comú a l'esquerra alternativa. Aquesta proposta és una de les primeres que van a materialitzar-se i que vam tindre el plaer de presentar el proppassat dilluns a la vila de Dénia.
NOTA DE PREMSA

Joan Francesc Peris, portaveu de Els Verds del PV, Toni Roderic, President de Els Verds del PV, José Luís Ordóñez, Coordinador federal de Medi ambient d'IU i militant d'EU-Marina Alta, i Lluís Torró, diputat d'EUPV a les Corts valencianes, han presentat, hui a Dénia, una Proposició no de Llei, per a que el Consell de la Generalitat modifique la partida pressupostària destinada per a la conservació de les masses forestals del País Valencià segons les obligacions econòmiques del “Pla d'Acció Territorial Forestal” (PATFOR).

Lluís Torró, diputat autonòmic d'Esquerra Unida, considera “un desencert reduir en un 38% les inversions en política forestal, molt per sobre del 6,4% de reducció mitjana pressupostària que va anunciar el President Alberto Fabra, ja que la cura dels boscos proporciona nombrosos llocs de treball en el marc de l'economia verda que condueix a la sostenibilitat social, ambiental i econòmica”.

El diputat d'Esquerra Unida també critica que el capítol d'inversió dedicat a la prevenció i manteniment de les infraestructures contra els incendis forestals “haja sigut retirat de la Direcció general del Mitjà Natural doncs implica la separació d'aquesta destacada actuació de conservació, protecció i millora dels boscos, respecte al conjunt de l'estratègia forestal, a més de devaluar l'administració pública encarregada d'aquest important recurs natural”.

J.F. Peris, Portaveu de Els Verds del PV, ha proposat, en el sentit assenyalat, “la modificació dels pressupostos de 2012 per a poder complir el PATFOR”, per mitjà d'una Proposició No de Llei presentada en les Corts. “El citat pla, que s'aprovarà abans de l'estiu, preveu una inversió de 407.501.134 euros durant 15 anys, amb una inversió mitjana anual de 27.166.742 euros”.

“El Pla també està desequilibrat”, segons opina J.F. Peris, “en la seua forma de contribuir a la vida dels boscos ja que dedica 160.000 euros anuals per a subvencionar als municipis i propietaris privats en les activitats de conservació, protecció i millora de les masses arbòries, i en canvi destina un 88% més, 300.000 euros anuals, per a pagar el nero fet de ser propietari d'una massa forestal”, dins del denominat “Programa de Pagament per Serveis Ambientals”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià