Castellano hauria de rectificar i augmentar els recursos i mitjans “per evitar més catàstrofes aquest estiu”

Penjar ara aquesta nota pot quedar una miqueta desfassat, però era el que dèiem el divendres quan encara no havíen passat 24 hores des del començament del foc i encara no s'havia iniciat l'incendi d'Andilla. Em sap greu resultar premonitori, però hi ha coses que sembla que les veu tothom, tret dels càrrecs públics del PP. Els problemes de reduir les brigades és doble: s'arriba tard als focs (que sols poden controlar-se adequadament durant els primers instants: més d'una hora equival a permetre el seu descontrol) i significa no tindre possibilitat d'abordar-ne altres simultàniament. Dit i fet, a penes ho havíem advertit es va declarar el foc d'Andilla. A hores d'ara ja estem demanant obertament la dimissió de Castellano. Després de la reunió que vam mantindre ahir amb gent d'Esquerra Unida de les zones afectades (i a la que va vindre també Cayo Lara) no en tenim cap dubte: actuació tardana, insuficient, ineficient i descoordinada. Un desastre, en definitiva.


NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida acusa al Consell d’executar una política “irresponsable” en la prevenció d'incendis

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha mostrat la seua preocupació per les dimensions de l’incendi en Dos Aigües. “Un foc d’aquesta envergadura requereix de molts mitjans i recursos, tal i com estem comprovant. Davant aquest fet, queda en evidència la retallada tan brutal que ha fet el Consell en la seua política de prevenció i extinció d’incendis. Açò es veia vindre, són dos anys seguits de retalls", ha declarat.

Torró ha assenyalat al conseller Serafin Castellano com a responsable “d’una política sota mínims, que està deixant en una situació d’extrema vulnerabilitat a la nostra superfície forestal davant un estiu que es preveu molt càlid. No pot ser que Castellano no rectifique les seues errades. Li demanem que augmente d’immediat els recursos, mitjans i personal dedicats a la prevenció i l’extinció d’incendis, per evitar que un foc com el de Dos Aigües es repetisca en breu o que es produïsquen diversos de manera simultània”. El grup parlamentari d’esquerres ja va demanar la compareixença del conseller Castellano per a que explicara les retallades en la prevenció d'incendis i el màxim responsables de la Conselleria de Governació va assegurar que no passaria res, ha recordat Torró.

Per a Esquerra Unida, hi ha una “absoluta insuficiència en personal d’extinció, i una manca de planificació en matèria de prevenció que no pot realitzar-se perquè no hi ha recursos. Les retallades del govern del PP s’han encebat totalment en aquesta matèria”, subratlla Torró. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià