Cal un canvi radical en la política de subvencions del Consell a les bandes de música

Aquest cap de setmana es va reunir a Les Alqueries l'assemblea de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que agrupa, fonamentalment, les bandes de música valencianes. Van tornar a manifestar els problemes derivats dels impagaments del Consell i, particularment, dels problemes que pateixen les escoles de música. Quan van començar els problemes amb les bandes, el Consell va reaccionar amb agilitat transferint les competències al respecta a la Conselleria de Governació. Per entendre'ns, a Serafín Castellano. Junt a la pilota valenciana, se li transfereixen les "senyes d'identitat". El cas és que Castellano és músic i juga a la pilota. Una collonada, vaja. I de les grosses. Cal pagar (això cada cop és més difícil), cal establir un pla a llarg termini per saber que hem de fer i, finalment, cal planificar i resoldre el que afecta a l'ensenyament musical. La resta són brindis al sol.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha mostrat el recolzament i el reconeixement de la formació d’esquerres cap a la Federació de Societats Musicals, coincidint amb la seua assemblea. Torró ha criticat que el Consell condemne a les bandes musicals a “romandre en estat de permanents dificultats”. El diputat autonòmic ha demanat a la Generalitat un “canvi en la seua política cap a les bandes musicals”.
 
Torró ha instat al Consell a “complir els acords que la Conselleria de Governació va adquirir i que no ha complit en matèria de pagaments, a que retornen les competències de les bandes a les conselleries d’Educació i de Cultura, que és on haurien d’haver estat sempre, i un canvi radical en la política de subvencions i en l’ensenyament musical que ho garantisca i, finalment, que es complisca amb els preceptes legals que marca la Llei de la Música”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià