L'anul•lació del TSJ de Marina d'Or obliga a replantejar el paper de la construcció com a motor de l'economia valenciana

Una matisació inicial, la sentència no anula la major: no entra al fons del model urbanístic. Però sí que demostra que la immensa majoria dels macroprojectes es feien a pilots. Normal: el Consell era un autèntic col·lador que engolia absolutament de tot. Ara els tribunals degotegen sentències desfavorables, una rere l'altra. I encara hem tingut sort que l'esclat de la bombolla ja havia aturat una bona pila de PAIs mostruosos. Algú vota per que el PP s'ho replantejarà tot de dalt a baix? Jo no.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat hui, en referència a l'anul·lació del PAI de Marina d'Or, que es tractava "quasi de l'únic macroprojecte insostenible de l'època del boom de la rajola que seguia en peu i, a més, s'havia erigit en símbol del model per les seues característiques: barreja entre construcció desaforada i turisme insostenible, camps de golf". "El TSJ anul·la així el model i obliga a replantejar el paper de la construcció com a motor de l'economia valenciana", ha assenyalat Torró qui també considera que "la posició del Consell de reformar i simplificar les lleis urbanístiques per a preparar el terreny per a una futura bombolla postcrisi és un quimera molt perillosa i irresponsable".

El diputat i portaveu adjunt de la formació d'esquerres en les Corts Valencianes considera que "l'opció de les Actuacions Territorials Estratègiques és un subterfugi que probablement tinga tan poc de futur com el de Marina d'Or" i, a més a més, el Consell "hauria d'estar treballant per dissenyar un nou model econòmic basat en l'economia real i les activitats productives tradicionals, com la indústria i l'agricultura, a més de promoure el coneixement i l'I+D+I". "Cal un nou model de finançament que proporcione els recursos suficients i cal orientar la banca pública que hem heretat de la crisi financera per a generar el flux financer cap a empreses i particulars, que reactive el crèdit i amb ell l'activitat productiva", conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)